Split Klíma

 

Split klíma 

 

Meglehetősen távolba vesznek  azok a nyolcvanas évek, amikor a split klíma megfizethetetlen volt a magyarok többségének és csak csodálkoztunk, amikor a Dallas sorozat főszereplői a rekkenő nyári forróságban, elegáns öltönyökben dolgoztak a toronyházakban levő légkondicionált irodáikban. Napjainkban a klíma használata már hazánkban sem tekinthető fényűzésnek sem az irodákban, sem az otthonokban. 

 

A split klíma minimum két egységből álló szerkezet. Alapszinten egy kültéri és egy benti részből áll.  Lényeges pozitívuma, hogy esetleg kissé zajos ventilátort tartalmazó rész a lakótéren kívül, a kültéri homlokzaton helyezhető el, így csakis a vezérlőegység működik az irodában, vagy a lakásban.

 

A split technológia páratlan előnye például a mobilklímákkal szemben, hogy akár több beltéri egységet is lehet kapcsolni, egyetlen kültéri egységhez.

 

A split klíma manapság alap felszereltsége egy színvonalas irodaháznak, de sokan üzemeltetnek ilyen szerkezetet azok, akik háborítatlanul óhajtanak pihenni helységeikben még akkor is, amikor odakinn dúl a kánikula, vagy az erős napsütéstől már felhevültek a ház, vagy lakás falai.

 

A split klímák vitathatatlan előnye hogy nem kívánnak komoly karbantartást, de azért a hűtési- fűtési szezonok előtt, ajánlatos a beltéri egységet kitakarítani. A klímánk pollenszűrőjét minden szezon előtt takarítsuk, vagy takaríttassuk ki szakemberrel, mert a rátapadt  por csökkenti a készülék működésének a hatásfokát, és a baktériumok és gombák kedvelt megtelepedési helye. A takarításhoz kaphatók speciális tisztítószerek, amelyekkel teljes mértékben fertőtleníthetjük klímánk beltéri részét.

 

Az otthonukat, irodájukat igazán igényesen berendezők, már nem elégszenek meg a hagyományos fehér beltéri egységekkel.  Az ő igényeik kielégítésére széles színválasztékot kínálnak az üzletek, hiszen sokak számára a klímaberendezés már nem csak egy használati tárgy, hanem a modern iroda, vagy lakás divatos kiegészítője.

 

A klíma bizony nem csak kényelmi berendezés, de némelyeknek létkérdés is. Akikre veszélyt jelent a kánikula, azoknak szinte kötelező beszerezniük klíma berendezést egészségük védelmében. A split készülék kezelése roppant egyszerű és könnyen elsajátítható. A felhasználók kényelmét szinte minden esetben távirányító szolgálja. 

 

Rendeltetésszerű használat mellett a klíma nem növeli meg drasztikusan az áramszámlát, bár kétségtelen, hogy a hatékony működéshez a készüléken feltüntetett mennyiségű energiára szüksége van.

A split klíma ott is megoldás lehet a lakótér, vagy iroda klimatizáslására, ahol kicsi a hely egy nagy légkondicionáló berendezésnek, mivel a beltéri egység falra, vagy a mennyezetre is rakható, így nem vesz el helyet a belső térből a másik egysége pedig a lakáson, irodán kívül a külső homlokzatra kerül. 

 

A tetőtér beépítéses, vagy kétszintes házak hűtésére sem kell feltétlenül kettő komplett berendezést vásárolni, mivel a multi split szerkezetek egy külső elem mellé két, vagy több belső elemet biztosítanak, így használatukkal pénzt és energiát takaríthatunk meg.

 

A split klíma nem csak a hőségben használható. Gondoljunk csak a tavaszi hűvös reggelekre, vagy még inkább az őszi estékre, mikor nem szívesen kapcsoljuk be már, illetve még otthonunk fűtését.

Légkondicionálónk percek alatt kellemes meleget is tud biztosítani, ha arra van szükség. A klíma szerkezet sokoldalúságának és számos jó tulajdonságának betudhatóan az újonnan épülő lakások és házak elmaradhatatlan elemévé vált.

 

klíma-vásárlás.hu/inverteres-klima