Klíma karbantartás

Miért szükséges a klíma karbantartás?

A klímaszerelés után az üzembe helyezett berendezés karbantartását évi két alkalommal tavasszal és ősszel szükséges elvégezni!
Ha betegségektől mentes klímát szeretne, bizza szakemberre e klíma karbantartását. A légkondicionáló működése során nagy mennyiségű levegő áramlik át az elpárologtatón, ami levegőből többféle szennyeződést hoz magával.  Ezek a szennyeződések  lerakódhatnak az elpárologtató felületén és károsítja a készülékét  s annak optimális működését.

 

         

 

Ezért a  klíma karbantartását-tisztítását mindig végeztesse el időben megfelelő szakemberrel és így megmarad a készülék garanciája is.

Elvégzett munkák a klíma - légkondicionáló karbantartás alkalmával:                 

                                                                                                                                            

  • Beltéri egység fertőtlenítése baktérium mentesítése
  • Kültéri egység tisztítása, nyomás mérés                                                                                                      
  • Oldható kötések csatlakozók utánhúzása
  • Elektromos egységek felülvizsgálata, bekötések utánhúzása
  • Légszűrők kitisztítása esetleg a szűrő cseréje a beltéri egységben
  • Teljes beszabályozás (nyomás értékek illetve. Automatika)

       Karbantartási díj kiszállással

       15.000Ft+Áfa  (Brutto 19.050 Ft)

                                                                 

Fontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kízárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t  és a klíma karbantartás-t végző  rendelkezik a szükséges engedélyekkel!
 

 

Vállalkozásunk megannyi szolgáltatása között, természetesen megtalálható a klímakarbantartás. Ha egy megbízható és hosszútávú felhasználást szeretne a klímaberendezése tekintetében, akkor mindenképpen végezze el a karbantartási munkákat. Amennyiben erre a folyamatra kellőképpen ügyel, akkor garantáltan sok évig nem lesz semmi gondja a készülékével. Ezt a karbantartást célszerű minimum évente kétszer elvégezni, hiszen a rengeteg levegőben lévő káros anyag, folyamatosan jelen van és lerakódik ezekben a készülékekben. Általában a mozgó alkatrészeket tartalmazó berendezések előbb utóbb javításra szorulnak. Ez alól nem lehet kivétel a klíma sem, hiszen több olyan alkatrészt tartalmaz meg mozog, mint például a ventilátor, kompresszor belső alkatrészei.

 

A légkondicionáló berendezés mára szinte egy elengedhetetlen eszköz minden háztartásban

A technika fejlődésének köszönhetően, ma már egy könnyen hozzáférhető és percek alatt installálható eszköz lett a klíma. Több mint száz évvel ezelőtt fejlesztették ki a mérnökök. Eleinte szinte csak ipari célokra lehetett alkalmazni, mivel mérete és ára nem engedhette meg a hétköznapi felhasználást. Szerencsénkre, napjainkra egy teljesen összezsugorodott eszköz lett, melyet szinte bármilyen lakásba vagy apró szobába is lehet installálni. Ezeknek a készülékeknek a méretei, mára szinte egy észrevehetetlen részét képzik a belső tereknek. A belső légkezelő egységeknek egészen vékony formai kialakításának köszönhetően, olyan hatást kelt, mintha egy kép enne csak a falon. Fontos megjegyezni, hogy a klímakarbantartás ezeknél a klímaberendezéseknél is ugyan olyan fontos, mint a régi típusoknál, hiszen a levegő folyamatosan tartalmazza ezeket a káros anyagokat.

 

A karbantartás a klímák életében egy elengedhetetlen folyamat,

mivel, ugyanolyan fontos a készülék helyes működése, mint az egészséges használata. A klímaberendezések folyamatosan szállítják a levegőben található anyagokat. Ezek az anyagok a levegőben megtalálható gombák, baktériumok, stb., mindig lerakódnak az adott berendezés alkatrészein és idővel egyre csak nő a termékben megtalálható károsa anyagok mennyisége. Egy idő után a felületek telitődnek és ezeken keresztül áramoltatja majd ki a készülék a levegőt. Sajnos, ha nincsen meg időben a klímakarbantartás, akkor ezekről a felületekről a lakótérbe kerülnek a különféle szennyeződések és káros anyagok. Ezért javasoljuk, hogy mindenképpen végeztesse el a berendezésének, a megfelelő időközönkénti karbantartását, tisztítását. Nem csupán kellemetlen szagot áraszthat a rendszer, hanem könnyedén okozhat egészségügyi problémát Önnek és családjának. Itt meg kell említeni a fiatal korosztályokat is, akiknél éppen még fejlődésben van az immunrendszerük. Egy ilyen törékeny szervezet számára komoly károsítást jelenthet egy tisztítatlan klímaberendezés. hiába a minőségi gyártók légszűrői, hogyha nincsenek megfelelően cserélve vagy tisztítva időben.

 

A klímatisztítást mindenképpen szakemberrel végeztesse el

Ha például garanciális még a készüléke, egy szakember által végzett karbantartás után megmard a garanciája. Nem javasoljuk, hogy elővegye szerszámkészletét és nekiálljon a klímakarbantartás munkálatoknak, ha csak nem egy szakképzett szerelő. Számos esettel találkoztunk, amikor házilag megpróbálták elvégezni a klímaberendezés tisztítását, de nem jártak sikerrel az összeszerelést illetőleg. Több időt vehet igénybe egy félig összerakott rendszer helyreállítása, mintha szakemberre bízta volna a munkát már az elejétől. Cégünk szuperalacsony áron kínálja ezt a szolgáltatást. Megbízható munka gazdaságos áron. Ne álljon neki ennek a bonyolult munkának, hanem bízza a profikra. Kérjen ajánlatot elérhetőségeink egyikén és máris állunk az Ön rendelkezésére.

 

A klímakarbantartás gyors és nem igényel több napos szerelést

Relatíve egy elég egyszerű munkafolyamatról beszélünk, melyet akár percek alatt is könnyedén el tud végezni egy tapasztalt és szakképzett kollégánk. A karbantartás során nagy figyelmet szentelünk az alkatrészek megfelelő megtisztítására. Ilyenek például a szűrők, légkezelő egységek, befúvó felületek. Fontos, hogy minőségi vegyszereket alkalmazzuk a baktériumok megfelelő kiölése érdekében. A klímakarbantartás folyamán ügyelni kell, hogy minden egyes elkoszolódott alkatrész meg legyen tisztítva. Karbantartás közben nem csupán a szennyeződéseket távolítjuk el, hanem a készüléket kompletten ellenőrizzük. Fontos, hogy elkerüljük a későbbiekben kialakuló meghibásodásokat. Egy ilyen szemlén egyből észrevehetőek a hibára utaló jelek és ezeket időben meg kell szűntetni. Amennyiben minket választ, úgy garantáljuk, hogy egy biztonságosan karbantartott készüléke lesz, amelyet hosszú évekig tud majd használni zökkenőmentesen.